Holland Baroque meets Bastarda Trio

NL & PL

Holland Baroque is een veelzijdig en eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Het orkest is gevestigd in Utrecht. 

 

Tineke en Judith Steenbrink zijn sinds 2009 als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. Deze baroktweeling bewaakt de klank van het ensemble, maakt eigenzinnige programma’s en herschrijft repertoire naar de hand van Holland Baroque. Na jaren van muzikale ontmoetingen is het ons glashelder: barok is op vele plekken te vinden. Barok is nu.

Het Bastarda Trio (Polen), gevormd door Paweł Szamburski, Michał Górczyński en Tomasz Pokrzywiński, speelt eigen interpretaties van middeleeuwse muziek.

Holland Baroque 1 by Wouter Jansen.jpg
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

Ze improviseren en gebruiken virtuoze zelfontwikkelde technieken. Klarinet, cello en contrabasklarinet geven een uniek, warm geluid en textuur. De drie musici voeren een buitengewone evenwichtsoefening uit: van gregoriaanse en middeleeuwse oorsprong naar geheel eigen materiaal. Holland Baroque componeert mee, reflecteert op het trio en gaat de hedendaagse dialoog met de middeleeuwen aan. Deze unieke combinatie muzikanten wil het publiek graag plezieren en verrassen - soms ontroeren, maar altijd boeien.

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

Holland Baroque

Bastardo Trio

© Wouter Jansen Photography

Judith en Tineke Steenbrink - Holland Baroque

Onze cellist Tomasz Pokrzywiński is de geheime troef. Hij is de drijvende kracht achter Trio Bastarda en tevens in Holland Baroque van onschatbare waarde.  

Intra Muros Festival, een nieuw festival. Hoe stoer is het om in deze tijd iets nieuws te beginnen. Inspirerend ook. Wij willen ons allerbeste geven om daar een waardevolle bijdrage aan te leveren.  

Ensemble Bastarda Trio

Paweł Szamburski, klarinet
Tomasz Pokrzywiński, cello
Michał Górczyński, contrabasklarinet

Icon_Tickets.png