Valletta International Baroque Ensemble 

Pearls from the Mediterranean

MALTA

Valletta International Baroque ensemble brengt het rijke repertoire van Maltese barokwerken tot leven. Het programma ‘Parels van de Middellandse Zee’ start met polychrone gezangen op een heilige tekst van een anonieme componist van de Maltese eilanden en zal eindigen met het Stabat Mater van Girolamo Abos. Er zijn talloze interessante kenmerken aan laatstgenoemd werk, dat u zal meeslepen met een stemmingsbepalende instrumentale introductie. Valletta International Baroque ensemble introduceert van voren af aan het tijdperk van de grote verwondering.

Vivaldi-4Valetta.jpg
  • YouTube
  • Facebook Social Icon

Het Valletta International Baroque Ensemble (VIBE), opgericht in 2012, is het vaste ensemble van het Valletta International Baroque Festival. De groep speelt op historische instrumenten en bestaat uit gevestigde in Malta gevestigde muzikanten die samenwerken met internationaal gevestigde specialisten op het gebied van Early Music. Het repertoire van VIBE omvat belangrijke werken van Gabrieli, Monteverdi, Willaert, Usper, Händel en JS Bach. Het Ensemble heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de herontdekking en uitvoering van werken van Maltese componisten uit de 17e en 18e eeuw.

VIBE werkte in het verleden samen met toonaangevende wereldautoriteiten op het gebied van oude muziek, waaronder violisten Catherine Martin, cellist Albert Brüggen, trompettist Richard Thomas, klavecinist Mahan Esfahani, sackbut-expert Sue Addison en theorboïsten David Miller en Eligio Quintero, koordirigent Eomonn Dougan en leden van The Sixteen. ViBE heeft ook een voortdurende samenwerking met KorMalta, Malta's National Choir, met wie ze grote werken en op maat gemaakte projecten hebben uitgevoerd op basis van onderzoek naar Caravaggio-schilderijen en Dante's Divina Commedia. ViBE gelooft in constante training, vooral in het niche gebied dat specifieke instrumentale technieken en historisch geïnformeerde uitvoeringsstijlen vereist. ViBE werkte ook samen met hedendaagse Maltese componisten die uiteenlopende barokke muziekstijlen doen herleven, zoals Alexander Vella Gregory's Concerto Grosso. Deze dialoog tussen oud en nieuw vormt de kern van het VIBE-project en vormt een aanvulling op haar missie om een ​​passie voor oude muziek over te brengen naar een hedendaags publiek.