Lise Vandersmissen

BE - Young artist in residence

De Belgische harpiste Lise Vandersmissen (Genk, 1996) behaalde een Bachelor diploma voor Harp met de grootste onderscheiding - Magna Cum Laude - aan Leuven University College of Arts (LUCA, campus Lemmens) bij Lieve Robbroeckx en een Master degree met onderscheiding aan the Guildhall School of Music & Drama bij Imogen Barford in Londen. In de Guildhall School of Music & Drama leerde Lise haar passie voor de Italian Triple Harp kennen. Ze volgde les op dit prachtige barok instrument bij Andrew Lawrence-King en Joy Smith.

De zomer van 2021 ziet er erg beloftevol uit voor Lise. Ze zal tijdens INTRA MUROS FESTIVAL als young artist in residence verschillende concerten spelen tijdens het festivalweekend, zowel solo als met andere ensembles. Hier zal het publiek een band kunnen opbouwen met een bijzonder dynamisch talent uit de regio. Met haar Italian Triple Harp kan Lise de atmosfeer zo licht en zacht maken dat ze het medium waardoor wij kijken, lijkt te bewerken en te schilderen. Het openstaan voor een te ontdekken jong talent is als het openstaan voor de morgenstond. Deze filosofie indachtig, mag er nu al uitgekeken worden naar o.a. een ontbijtconcert van Lise Vandersmissen in een verheven stemming.

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

Lise aan het woord: 

INTRA MUROS presenteert Early Music in een frisse festivalcontext. De triple harp werd vroeger voornamelijk gebruikt als continuo (begeleidend) instrument. In INTRA MUROS presenteer ik de triple harp ook als solo instrument. De uitdaging is dus om repertoire te vinden dat de unieke klank van de triple harp tot uiting brengt als solo instrument. Muzikanten stoppen nooit met leren. Het hele leven van is een muzikaal leerproces, en de grootste inspiraties zijn vaak mede-muzikanten. Tijdens repetities worden nieuwe ideeën geprobeerd, grenzen verlegd. Early Music, uitgevoerd in de prachtige historische site Alden Biesen, vormt een totaalbeeld waardoor de luisteraar zich kan laten meevoeren naar een ander tijdperk.

Icon_Tickets.png

Alonso Mudarra

Giovanni Maria Trabaci 

William Croft

G. F. Händel

Claudio Monteverdi

Domenico Scarlatti

J. S. Bach

John Parry

Henry Purcell

Fantasia que contrahaze le harpa en la manera de Ludovico

 

Toccata Seconda & Ligature per L'Arpa à 4

 

Sarabande and Ground from Suite No. 3 in C Minor

Suite No. 1 in B Flat Major, HWV 434

Harp Solo from l'Orfeo

Sonata in B Flat Major, K472


Two-part invention No. 14 in B Flat Major

Love's a Tyrant, yet, Pleasure yields as well as Pain

Music for a While from Oedipus and - Passacaglia from King Arthur, Act IV