top of page

Over

Een zinnenprikkelend festival op een bijzondere historische site
AldenBiesen luchtofotos 241019 WEB-21.jpg
In opdracht van de Vlaamse overheid – Landcommanderij Alden Biesen – werd in de loop van 2020 een nieuw muziekfestival ontwikkeld binnen de muren van de 800 jaar oude Landcommanderij in Bilzen (B).

INTRA MUROS FESTIVAL FOR EARLY MUSIC – ALDEN BIESEN CASTLE is de volledige naam van dit jaarlijks, internationaal muziekfestival dat gebouwd is op drie pijlers: jong talent – actuele internationale topkwaliteit – exclusieve programma’s.

Jaarlijks wordt 'carte blanche' gegeven aan één of meerdere jonge musici uit Vlaanderen: iemand die aan de poort staat van een internationale carrière en bij het IMF de gelegenheid krijgt zich als ‘musicus in residentie’ gedurende het gehele festivalweekend in verschillende settings te tonen: solistisch, in kamermuziekverband en in combinatie met één van de gastensembles of -orkesten.
In de editie van 2022 zijn er natuurlijk de internationaal gevestigde waarden uit Malta, Nederland, Polen, Wenen en Tsjechië telkens met voor het Intra Muros Festival exclusief samengestelde programma’s.
En ja, met ‘early music’ overspannen we een periode van de middeleeuwen tot en met de 18de eeuw, van Hildegard van Bingen tot de Franse Revolutie. Geen niches, geen ‘muziek met witte handschoenen’, wel , een heel weekend lang, tussen de muren van een unieke, inspirerende historische site.

Als publiek bevind je je tijdens het IMF tussen de musici - instrumentalisten en zangers - tijdens repetities, ontbijtgesprekken, aperitieven, lunches en natuurlijk de concerten. Impressies van een uniek historisch kader, de kunstbeleving, talrijke menselijke contacten, culinair genot en wandelingen in de natuur leiden samen tot ‘ontmoeting en ontroering’. Kortom: IMF wordt een unieke ervaring, zowel voor het publiek als voor de uitvoerders!

Het Festivalteam

Luc Ponet - Artistiek directeur

artisticdirector@intramurosfestival.be

Luc Ponet credit Bert Daenen.jpg
Tom Pipeleers credit Bert Daenen.jpg

Tom Pipeleers - Zakelijk directeur  

executivedirector@intramurosfestival.be

bottom of page