Rembrandt Trio & Klaartje van Veldhoven, Antoinette Lohmann, Benjamin Glorieux

NL
ZATERDAG 9 JULI
10u00 —Open Masterclass
14u00 —Oude Muziek Improvisaties (recital)
20u00 —Concert Normal gets you nowhere

Normal Gets you nowhere

Wat krijg je als je het Rembrandt Trio, Klaartje van Veldhoven, Antoinette Lohmann en Benjamin Glorieux samen op een podium zet? Vuurwerk!

Wat deze dertigers bindt, is hun zoektocht naar vernieuwing in de muziek, of dat nou klassieke muziek, jazz of wereldmuziek is. Een nummer klinkt bij hen nooit twee keer hetzelfde! Improvisatie is hun uitgangspunt en tevens grootste troef. 

Klaartje neemt haar klassieke achtergrond als sopraan mee en improviseert samen met het Rembrandt Frerichs Trio. Het trio, op zijn beurt, gaat aan de slag met typische instrumenten uit de historische uitvoeringspraktijk: de fortepiano die Mozart thuis had en de violone, een voorloper van de contrabas.

Rembrandt Trio.jfif

​Tot ongeveer 1750 was het gebruikelijk voor musici om hun uitvoeringen te voorzien van allerlei improvisaties. Componisten voerden ook vaak hun eigen muziek uit. Het is dan ook geen verassing dat jazzmusici en Oude muziekspecialisten een connectie voelen. Voor het Rembrandt trio is het geweldig om werken van grote componisten als Monteverdi, Bach, Frescobaldi en Händel te spelen. Dit omdat het doorwrochte werken zijn met veel technische uitdaging, maar ook omdat het zoveel ruimte biedt voor improvisatie. Wanneer het trio samenkomt met Oude Muziekspecialisten als sopraan Klaartje van Veldhoven en violist Antoinette Lohmann wordt dit bronmateriaal flink opgeschud om te komen tot een nieuwe klankmix, een actuele herneming van beroemde klassiekers.

  • YouTube
  • Facebook Social Icon

Improvisaties, Bach’s tijdloze melodieën en eigen composities: een niet te missen licht ontvlambare cocktail!