Iris Ensemble
ensemble

Iris Ensemble

Wij zijn een barokensemble gebaseerd in Brussel, bestaande uit 6 vrouwelijke muzikanten uit 6 verschillende landen. De bezetting van een strijkkwintet met klavecimbel stelt ons in staat orkestrale muziek te spelen in enkele bezetting met de finesses van kamermuziek. Wij spelen volgens een historisch geïnformeerde praktijk op oude instrumenten. We bieden verschillende programma’s aan waarbij we occasioneel samenwerken met gastmuzikanten.

Speciaal voor de gelegenheid van dit festival stelden we dit buitengewone Oostenrijkse programma voor meerstemmige strijkers samen waarvoor we ons ensemble hebben uitgebreid tot wel 10 vrouwelijke musici van bijna evenveel verschillende nationaliteiten met allen een link met Brussel. Vandaar trouwens ook onze naam, ‘Iris’ Ensemble, naar het symbool van de stad. We gaan tot een 10-stemmige bezetting in het centrale stuk van dit programma, nl de ‘Battalia à 10’ van Biber. Verschillende bezettingen zullen doorheen het programma afgewisseld worden.

Als u naar ons ensemble kijkt en luistert, merkt u meteen dat muziek alle verschillen in talen en culturen overstijgt en verbindt. Dat is toch de boodschap die we willen uitdragen!

Violen

Katia Katanova
Anzhela Hovhannisyan
Sophie Paeshuyse

Altviolen

Els De Jonghe
Hilla Heller
Blanca Prieto
Cornelia Zambila

Cello

Sanna Gillerfors

Contrabas

Jennifer Blom

Klavecimbel /orgel

Olivia Afendulis